Nyhed

NyhederAmager Harmonika Klub på ÆRØ.Ærø harmonika Festival løb af stablen d. 24.- 26. maj. Det er 26. gang at denne festival blev afholdt i et solbeskinnet Marstal.


Festival pladsen ligger i fine maritime omgivelser. Der blev spillet musik på tre scener fra tidlig formiddag til kl. 24. – Så der var virkelig gang i den.


Festivalen havde omkring 300 udøvende musikere, der deltog med skøn musik i forskellige stilarter. Deltagerne repræsenterede hele paletten – lige fra dem der bare hyggespiller i klubberne til professionelle, der lever af musikken.


Generelt er niveauet højt.

Der blev spillet dansemusik, rock, folkemusik, det mere kendte harmonikarepertoire og utrolig meget andet. Der er virkelig noget for enhver smag.


Èn ting er dog al den gode musik, men en rigtig stor del af oplevelsen er også hyggen, samværet, grin og snakken rundt om i teltene og hytterne – over en enkelt (eller flere) øl eller kopper kaffe. Der bliver udvekslet mange (røver)historier og snakket meget musik. Mange griber også harmonikaen og spiller lidt sammen rundt omkring på pladsen.


Kombinationen af den fantastiske musik og det hyggelige samvær i disse smukke omgivelser er måske dét der får mange til at sige, at det er Danmarks bedste harmonika festival?

Traditionen tro deltog Amager Harmonika Klub både med et ensemble, en trio og en solooptræden ved Ida Hartlev.


Ensemblet, der består af 9 medlemmer under Ida Hartlevs ledelse, har efterhånden deltaget i en del år.


Der bliver øvet flittigt hele vinteren, og vi syntes selv, at vi havde et godt program for den halve time, som vi havde fået stillet til rådighed.

Vi spillede blandt andet et medley af melodier fra Sound of Music, noget fransk musette, en fin lille svensk melodi samt Viva Mexico – og på applausen virkede det, som om musikken faldt i god jord.


Det er altid dejligt ’når det er overstået’, og bedst når resultatet af de mange timers øvelse er godt😊


Anna, Leon og Ida Hartlev deltog også med deres fine trio, blandt andet med deres potpourri over Kaj Normann Andersen melodier og andre kendte melodier.


Ida havde en solooptræden. Der er ingen der kan samle opmærksomheden som Ida, når hun stiller sig frem med ’kassen på maven’, smil på læben og glimt i øjet – og ikke mindst, når hun meget hjerteskærende synger én af Piafs flotte viser. Men der blev også sunget ivrigt med på nogle af de gode danske sange, som Ida foredrager helt uovertruffent.


Alt i alt kan vi være lidt stolte i Amager Harmonikaklub over at være i stand til at deltage med så mange gode indslag på festivalen.

Næste års festival er fra d. 15.- til d. 17. maj. Måske skulle du allerede nu sætte kryds i kalenderen og selv deltage.

Der er mange fra klubben der deltager, selv om de ikke selv skal spille.

Hvis du overvejer at tage med, skal du skynde dig at booke enten hytte eller campingplads. Der er stor rift om pladserne.

 

World Music Festival i Innsbruck

Amager Harmonikaklub havde tre medlemmer der deltog i denne internationale Festival, som samtidig er en konkurrence med mange hundrede deltagere på alle niveauer.


Ida Hartlev spillede i et orkester under ledelse af Jørgen Franyo – og dette orkester vandt 1.præmie, hvilket er en utrolig flot præstation set i lyset af, hvor fantastisk dygtige musikere de var oppe imod.


Kaj Bundgaard og Grete B. Svendsen deltog i et orkester, under ledelse af Louise Kristensen, på et lidt lavere niveau – dette orkester fik karakteren ’sehr gut’. Hvilket også må siges at være tilfredsstillende.

Det var en kæmpe oplevelse at deltage. Både i forhold til al den fantastiske musik fra hele verden såvel som en skøn tur med skønne mennesker.

               


Skrevet af Grete B. Svendsen 

                                                                                    

Rejse til Stettin 2019Rejse til Stettin i Polen for Amager Harmonikaklub   5. September til 8. September 2019.

 

Vi rejser med Vindrose rejser, og Lillian er med som guide, som tidligere.

Alt er ved det sædvanlige.

 

I rejsens pris er inkluderet

Busrejse t/r

Alle skatter og afgifter

Bidrag til rejsegarantifonden

 

3 overnatninger i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)

3 x morgenmad på hotellet

1 x menu med tomatsuppe, bøf på sten, is, kaffe/the fredag aften, Ida underholder

1 x buffet incl. 2 øl eller vand, underholdning ved Kisser & Søren, lørdag aften

1x byrundtur i Stettin med guide

1 x tur til krystal engrosudsalg

1 x tur til ZAN marked

Evt. Besøg på det nye anlæg overfor koncerthuset, med guide

 

Hotel Victoria 2.290 Dkr pr person v/ min 50 personer, enkeltværelsestillæg pr pers 450 Dkr.


Nyheder


Nydhedsbrev forår 2019Kære medlemmer.
Jeg vil gerne indlede mit nyhedsbrev med at mindes Erling, som vi desværre mistede på turen til Polen sidste år. Han var vældig glad for at deltage på turen, men havde været lidt dårlig før afgang med bussen hjemmefra, - ikke på nogen ildevarslende måde, men uden appetit og lidt utilpas. Vi kørte Erling til hospitalet for en kontrol, bare for en sikkerheds skyld. Lægerne ville lige have ham til observation til næste dag…. Om natten døde Erling af et hjerteanfald. Æret være hans minde.Foråret er kommet og det er jeres formand også,
for I har jo nok lagt mærke til mit voldsomme fravær de sidste 3-4 måneder, men sådan er det nogle gange, - at andre presserende ting
overskygger livets dagligdag.Nu nævnte jeg lige forårets komme ….
selvom alle årstider i Danmark er smukke,
så synes jeg alligevel at foråret er noget særligt.
Vi går mod lysere tider, nattefrosten er næsten overstået, jævndøgn har lige været hos os, naturen bliver næsten levende igen og skyder hvide, gule og blå farveklatter op gennem jorden efter vinterens dvale.
Så foråret er altid fyldt med nye friske forventninger og det er vi også i vores Harmonika Klub.Der har ikke været de store forandringer i det sidste års tid.
Nogle grupper er stadig lidt svækkede og andre holder fast i styrken,
men i fællesskab er jeg sikker på, at vi kan holde fast i viljen og musikglæden i vores klub og fortsat udvikle os ved samspil i de to aktivitetscentre vi har til rådighed…. Om torsdagen på Kastrupgårdskolen og om mandagen i vandtårnet.
Jeg ønsker god spilleglæde begge steder.Sidste år havde vi jo vores traditionelle arrangementer som
forårsfesten, julefesten og de valgte optrædener til harmonika træf.
Desuden havde vi i maj et stort arrangement med Vladimir og Svetlana i festsalen på Korsvejen Skole med en god publikumsdeltagelse.
I oktober deltog vi i Tårnby Kommunes musikuge og spillede to steder.
Fredag spillede vi i gangarealet i Vestamagercentret… jeg troede på, at der ville være mange mennesker som skulle handle ind og lige høre lidt harmonikamusik, men der tog jeg fejl… det var ikke mange som stoppede op og lyttede, men vi fik da selv en hyggefredag afsluttende med lidt øl og sang på værtshuset Papillon i Vestamagercenteret.
Om lørdagen spillede vi på Hovedbiblioteket, der var til gengæld mange publikummer som gav anerkendende blikke for vores musik.
Jeg var senere på Rådhuset og deltage til overrækkelse af årets foreningspriser og der fik jeg også gode tilkendegivelser fra kommunen for vores deltagelse i musikugen.I år skal vi igen have fornøjelsen, at være sammen om velkendte arrangementer plus lidt mere.
De første arrangementer er allerede blevet gennemført.
Torsdag d. 21 marts havde vi generalforsamling. Den blev som sædvanligt gennemført i god ro og orden, med formandens beretning, kassererens gennemgang af regnskab, fastholdelse af kontingent samt valg af siddende bestyrelsesmedlemmer, som blev genvalgt. Der blev talt om lys i forbindelse med harmonikaspil og læsning af noder/tekst på mørke spillesteder og der var der stemning for indkøb af mobilt lys til hvert medlem. Bestyrelsen sørger for indkøb af dette.Desuden talte vi om, at vi skulle komme hinanden mere ved, for grupperne er isolerede fra hinanden og ser hinanden for sjældent. Det er ganske rigtigt og har været et problem i flere år. Bestyrelsen har ikke været i stand til at rette op på dette. Der er mange faktorer som spiller ind her.
Til dels ændrede grupperinger, opståede sygdom i grupperne og dermed ønsket om for nogle, at spille musik sammen i dagtimerne i stedet for på skolen om aftenen. Vi må i bestyrelsen gå i tænkeboks og se på hvilke måder vi kan imødekomme mere samvær med hinanden.
Der var også ønsker om en større indsats fra bestyrelsens side for nye medlemmer til klubben. Det er ikke nogen undskyldning, men dette problem har alle klubber. Jeg tror problemet ligger i en samfundsændring, - samfundet er blevet til det mere selviske i stedet for det sociale samvær. Men lad os prøve med en eventuel annoncering i de lokale aviser, ligesom vi gjorde da vi startede vores klub i 2003. Jeg vil hermed også opfordre alle medlemmer til at gøre en egen indsats med en direkte kontakt til eventuelt nye medlemmer, når I spiller for andre ude i det ganske land.Lørdag d. 30. marts var vi inviteret til Hvidovre Harmonika Venner til en dag med sang, musik og dans. De underholdende harmonikaklubber var fra Hvidovre, Præstø og Amager, som spillede på skift fra kl. 12 til kl.17.
Det var glædeligt at se så mange besøgende som havde lyst til at danse og synge sådan en lørdag eftermiddag, stemningen var god og formanden var
meget glad for vores præstation ….. vi havde en god lyd, en god timing og publikum tilkendegav da også dette. Meeen der er da altid plads til forbedringer, så hold nu gang i træningen.Fredag d. 3. maj har vi forårsfesten med fællesspisning og musik, som bliver afholdt i festsalen på Tårnby Skole kl. 18.30… invitationen kommer snart. Sydkystens Rynkeholdere er inviteret, vi glæder vi os til deres deltagelse.
Den 24.-25.-26. maj spiller vi som sædvanligt til Ærø harmonikatræf.
Den 7.-8. juni spiller vi til Ishøj harmonikatræf.
Polensturen bliver i år d. 5.-6.-7.-8.- september, med tilmelding senest
d. 23. maj til Ida eller Jette. Invitationen kommer snart.
Året afsluttes som altid med julefesten til julehygge og knas.
Der bliver ingen musikcafe i år, - om der bliver andre arrangementer end de nævnte, kan kun tiden vise.Jeg vil som altid opfordre til mere aktivitet på vores facebook og hjemmeside. Jeg er selv rigtig dårlig til det, må jeg indrømme, men lad 2019 være initiativets år - brug eventuelt Clavs til at hjælpe med tekst og billeder.Alle aktive medlemmer har fået en klubtrøje udleveret. Såfremt nogle ønsker trøje nummer to vil den fremover koste 100 kroner og derefter koster trøjen ca. 190 kroner pr. stk. Trøjerne kan bestilles hos Ida.
For at gøre bestillingen nemmere og dermed billigere, kan I fremover bestille trøjer en gang om året i perioden efter generalforsamlingen.Jeg vil ønske jer alle et godt forår og ikke mindst endejlig sommer, med masser af lyst til at spille harmonika i kolonihaven, på havnen og hvor I ellers finder lykken.Kærlig harmonika hilsen fra jeres
Formand Jan Baage

 

Stettin tur 2019, med Vindrose rejser:

Set med Jette’s øjne.


Turen til stettin, startede fra DGI byen, Bussen fra Vindrose rejser var der i særdeles god tid,

så vi alle kunne komme ombord, skulle ikke stå og fryse denne halvkolde morgen.


Denne gang var der kun tre opsamlingssteder. Vi var derfor i god tid ved båden, fin overfart, hvor vi fik

morgenbord. Vel ankommet på den anden side, kørte vi mod Stettin. Der var to chauffører på bussen, de

kørte dejligt stille og roligt, helt ny bus, et polsk selskab, ejet af Radek, som tidligere kom og solgte

cigaretter til os, her på hotellet, (ja man må sige, der er fremgang i Polen, fra cigaretsælger, til ejer af 6 ny

busser👍 ).


Vi ankom til hotellet ca. 14.30, fik tildelt værelser, som jo er, som de er. Hyggelige rene, lidt gammeldags,

men det er jo også et gammelt polsk hotel, med flotte vægmalerier i restauranten.

Torsdag eftermiddag og aften var der ingen arrangementer, man spiste forskellige steder i byen.

Fredag, efter et fint, men ikke overdådigt morgenbord, havde vores fantastiske guide, (som guider på vores

tur, uden vederlag) arrangeret gåtur til solidaritetspladsen’s museum, en stor dyster oplevelse, yderst

interesant, at se og hører, hvilken hård skæbnen, det polske folk har haft.


Senere var der rundtur med bus i byen, guidet af Lillian, som ved en masse om Stettin. Man blev sat af i den

nye/ gamle by, hvorfra dem der ville, kunne spadserer hjem.

Andre besøgte brillemanden, Wenus optik, som giver fantastisk service.

Andre var ude og opleve byen på egen hånd, nogle tog et fortjent hvil, efter at de havde besøgt markeder,

for at shoppe, og det lykkedes🥴

Fredag aften er jo Idas!

Hotel Viktoria stiller hele deres restaurant til rådighed for os for 11. gang, fantastisk!


Dejlig middag, suppe, Stenbøffer, og isdessert. Drikkevarer for egen regning, det gik vist rigtigt godt🍺

Ida underholdt, med Peter på trommer. Ida sang Piaf, her var musse stille, og da hun sluttede aftenen med

Amazing grace, var der flere med tåre i øjnene.😢 dejlig aften som sædvanlig.

Lørdag formiddag, lykkedes det Busselskabet, og Lillian at få fremtrylle en bus, så vi kunne besøge Zan

markedet, der var gået lidt rod i bookingen, men kl. 9.30 blev alle blev informeret om, at en bus var til

rådighed kl. 10.00, og de der ville drog afsted til markedet, krystallen måtte dog springes over, men de har

de samme krystaller på markederne og i Galaxy centret.

Ellers havde jeg på fornemmelsen, at man gjorde, det man havde lyst til denne dag.

Kl. 19.00 indtog vi kælderen under Viktoria, som er et gammelt lazaret.


Rummet er bygget med røde mursten med gevaldige hvælvinger.

Ved ankomsten blev vi budt et glas champagne.

Derefter var der opsat et stort tagselvbord, med en kok til at udskære 2 enorme skinker og en kæmpe laks,

masser af forskelligt tilbehør og andre kødretter.

Desuden var der kaffe og farvestrålende kager.

Ida uddelte øl kuponer, her opstår altid lidt tumult, tjenere skal lige informeres om systemet.

Ida havde designet, fine kuponer, som fungerede som betaling til øl og kildevand (mon sodavand og cola er

meget dyre her?)🍺 🍽

Ida indledte herefter festen, med harmonikaen, bla. Med tyske drikkeviser (her var nemlig et tyske selskab),

så var stemningen ligesom sat, vi fik også lige Jersey koen, som jo er en lille tyr.


Lige med eet, trådte Bamse ind af døren, altså! det var Skrigeskinken, (som nogle måske kender fra Ølgod

på Bakken), som lavede et show over bamses melodier, han er lige så tyk og dejlig som bamse var, eller

fornemmede man en pude på maven?

Skrigeskinken gjorde det rigtigt godt, alle sang med på sangene, han gav flere ekstra numre, inden han

overgav Scenen til vanlige orkester.

Så kom vi alle på dansegulvet, der var mange flotte polske piger på gulvet, det er en fest i sig selv, at se på

dem, unge smukke og velklædte, ja de kan noget.

Det var så slut på lørdagen, i denne sene nattetime hvor dette skrives, venter jeg nu på morgendagen, med

nye oplevelser, nemlig jordbærland.Nu venter vi på bussen, alt er pakket og klart, cigaretmanden har livlig handel udenfor.

Kl. 10.00 er bussen pakket, og vi kører nu mod færgen, men på vejen skal vi jo lige besøge Jordbærland. Vi

ankommer, her er masser af besøgende, det er overvældende, jordbærting alle vegne, kopper, tallerkner,

sæbe, saft, kuglepenne, bolsjer, ja i tusindvis af ting med jordbær involveret. Der er legeland for børn, dette

sted kan ikke beskrives, det er et besøg værd. Her er to væggge fyldt op med ca. 2000 porcelæns

kaffekanden, lamper i loftet, som er lavet af gammelt køkkentøj, restauranter hvor der laves jordbærkager

og meget andet.


Det var ikke så længe vi kunne være her, så efter en kop kaffe med vafler med flødeskum og jordbær, kørte

vi til bordershop.

Her fik alle vist købt hvad de skulle. Afsted til båden, ombord til en velfortjent buffet, der som sædvanlig var

lækker.

På vejen hjem, sagde vi farvel til gæsterne fra de forskellige opsamlingssteder,

Vores guide og hendes bodyguard, forlod os i Ølby, fantastisk guidning af Lillian, som lovede at troppe op

igen til næste år.


Endelig København kl. 21.30. Frygteligt virvar, der må snart gøres noget, inden der sker ulykker.

Her blev kysset og krammet farvel.

God tur, de fleste var vist tilfredse, og ville komme igen i 2020.

Tak til Ida som utrættelig har underholdt os år efter år, så vi kan morer os.

Jette Thomas

Amager harmonikaklub
Formand Jan Baage

Viskumvej 16

2770 Kastrup


4054 8010

Sidste nyt


Fredag d. 3 maj 2019

FORÅRS FEST
Festsalen på Tårnby Skole,
Sneserevej 10, 2770 Kastrup


Fredag d. 5 april 2019

Nyhedsbrev forår 2019

ligger under nyhed!

Kasser

Ida Hartlev Tlf: 4074 7160


Sekretær

Finn Jørgensen Tlf: 6126 2968


Bestyrelsesmedlemmer

Clavs Sørensen Tlf: 2670 2633


Johnna Persson Tlf: 3284 7087


Resior

Maj-BritT Fisker Tlf: 5333 0033


© Webdesign Clavs Sørensen